Pages

15 April 2010

Päevade Valgus ja Mere Algus

Ülekolmapäevased hommikud ei allu minu kontrollile - nimelt on mul siis toimumas eesti keele väljendusõpetuse loeng, kuid juba kolmandat korda ei jõua ma sinna. Mitte et ma ei tahaks... Tahan küll, äratuskell varmalt helisemas! Seekord läksin suisa üsna vara magama ja valmistusin usinalt kooli minema. Tegin silmad lahti 6:06.
7:57 ärkasin ehmatusega üles ja taipasin, et endalegi teadmata oli kaotanud teadvuse taas ning lihtsalt taaskord sisse maganud.

Kuid tunne oli hoopis rõõmus - heh, võin ju siis merele minna! Nimelt, TTÜ uurimislaev Salme oli suundumas teisele merereisile. Minu jaoks esimesele.
Ega palju aega enam jäänud polnudki, 9:00 pidi väljasõit olema.

Pesin ja riietusin ja hüppasin siis ratta selga, et kusagilt kärmelt leida sidruneid - sel päeval otsustasin alustada kevadpuhastust Limonaadidieediga - sidrun, vahtrasiirup ja cayenne pipar vee sees. Kuu loomise aeg.

Hommikune Kalamaja - mmm! Tänavate vahel vuhiseda, lindude laul kõrvus ja kerge meel sees - see on midagi kevaderilist! Turult leidsingi kohe sidruneid. Küll on turg ikka tore värk - avatud juba vara ja saab otse rattaga ligi minna ja sidrunid kotti laduda!

Lennusadamasse seadsin lenksud ja kohale ma jõudsingi - suisa 15 minutit enne väljumist.
Mereleminemise tunne - see on omamoodi ja erakordne adumine, milles on lapselikku põnevust ja vabaduse tuult. Sain Salme otsi lahti anda kai pealt kui Salme teise kai äärde liikus, et mereuuringute poi raskused mõne aja pärast peale võtta.
Mõni aeg juhtus olema umbes 2h hiljem. Lõpuks saime ikka merele. Päikesepaistesse ja õrnalt loksuvasse sinisusesse. Silmapiir ja õhusoolasus on nii maitsvad!

Liine sai sirgeks lapata ja mõista, kuis need 400m õigesti paigutada, et vette saaks 2 raskust (ankruks) ja poi nende vahel vee peal. Saime hakkama!

Trenn tuli mul ära jätta, sest merelt ei saanud nii vara sugugi tagasi. Seda oli korraks raske teha, just teiste pärast. Aga enda pärast ei olnud raske. Ja niimoodi see juhtuski. Kevad ka.

Merel õppejõu U. Lipsuga suheldes sain küsida seda, mis mind huvitas ning sain ka inspireerivaid vastuseid - Eestil on just lähenemas aeg, kui tuleb hakata tegema müra uuringuid meres! Tehes referaati sel samal teemal - müra mõju mereelustikule - hakkasin aduma, et see valdkond ühendab imeliselt muusika ja mere ja looduse - võibolla saab just teemaks, millega mul tekib võimalus tegeleda.
Praegu puuduvad Eestis vastavasisulised uuringud peaaegu täielikult, pole ka kompetentsi. Niiet vast siis saab tarkust koguma minna kuhugi - vast Californiassegi? :)
Unistustel on hea lennata lasta ning loota, et kõik asjad langevad oma õigele kohale ja koorubki tasa välja see, mis on vajalik tegemine.


Paastu teine päev on toimumas.
Ökopoest sidruneid ostes ja kõike seda külluslikku ja tervislikku toitu nähes hakkas mõte küll tööle, mida sellest ja tollest teha saaks..., kuid Telliskivi Loomelinnaku vanamööbli poest läbi astudes ja sealt 2 klaverit avastades ning oma sõrmedel lipata lastes ununes ka kõhutühjus ja tuli meelde hoopis see, kui vaimustav on improviseerida ning klaverihelisid kuulda!
Huh!
Tuleb vist ikka üks pill siia ka leida!
6000.- eest saab umbes sajandivanuseid Rootsi pille. Üks neist oli peaaegu hääles isegi!


Kevad, kevad, kevad.
Mis muud, kui hingata.

No comments:

Steps on the planet Earth