Pages

16 January 2010

Newtoni III Seadus ja Ideokineesia



Igasugune mõju on samal ajal ka vastastikmõju.

Vastastikmõjus olevad kaks keha mõjutavad teineteist moodulilt võrdsete ja suunalt vastupidiste jõududega, mis on rakendatud kummalegi kehale. See tähendab, et jõu järgi saab keha otsida - kui on keha, on ka jõud.

Newtoni III seadus on aluseks jõudude otsimisel ja selle järgi keha otsimisel. See on tähtis asjaolu, sest inimene otsib vähemalt pool ärkveloleku ajast kehi, mida ta arvab endal vaja minevat.

Näited:
Miinide otsimine.
Kehade otsimine kosmoses.
Inseneri praktikas kehade purunemise põhjuste otsimine.
Toidu otsimine.
Paarilise otsimine.
Mööbli otsimine.
Tegevuse otsimine.
jne.

(põhiline osa teooriast leitud Arvo Mere konspektist)



Newtoni III seadus - vastastikmõju seadus.


Füüsika tõestab oma sügavat olemust ja äärmist põnevust.
Mõelda vaid - külmkapp mõjutab enda all olevat pinda jõuga, mis on võrdne ta massi ja raskuskiirenduse korrutisega ning siis omakorda mõjutab külmkappi alt ülespoole teine jõud, mis on võrdne külmkapi jõuga, kuid mida me ei näe kui teist külmkappi, vaid see jõud on peidetud nt. põrandalaudadesse ja maja konstruktsiooni.

Samamoodi kui meie avaldame jõudu pinnale, kus viibime, mõjub meile vastujõud, mida tajuma hakates võime saada teadlikumaks oma tasakaalust ja oma kergusest. Sest need vastassuunalised jõud on alati tasakaalus ja seega on meie loomulik olek Maal viibides olla samuti tasakaalus. Katsugem see teadmine panna praktikasse ja avastada endite loomuomane sirgus, kergus ja harmoonia!

Sellest kõigest räägib ja tegeleb IDEOKINEESIA.
Võin omast kogemusest öelda, et vastavate harjutuste tegemise mõju on kehale täiesti tunda. Näiteks jalad hakkavad ise kõndima ja käed-õlad ärkavad elule ja kergusele, selg sirgeneb ja muutub paindlikumaks. See toimib visualiseerimise ja peentaju abil. Maagia muidugi. Aga just samapalju ka lihtsalt füüsika.


"Ideokinesis is the process of using mental imagery to affect the body’s postural alignment in order to bring it into greater equilibrium."

Minu jaoks igastahes läks toas tuli põlema, kui füüsikat õppides taipasin, et tegelen sama asjaga, mis KehaMeeleKoolis trennis käes. Teooria ja praktika kohtuvad ning sünkroonses 2010-ajas juhtuvad imed ja harmoonia valitseb ruumi ja aega.
Niimoodi on küll ikka õnn elada.

Salapärane surin ja erutus on sisenenud mu kehasse, kui õpin füüsikat, kuulan Arvo Pärt'i "Für Alina" plaati, tajun köetud ahjust hõõguvat soojuskiirgust ning kuulen akna tagant harva mööda sõitvaid autosid. Jõulutuled põlevad riiuli küljes ja kass Kristo sahistab aeg-ajalt kott-toolis. Mu voodi on rulli keeratult diivani peal ja pool keha on mässitud kaamlivillasesse tekki.
See on minu jaoks uus Luise-tänava idüll.

No comments:

Steps on the planet Earth